kurum içi restoran ve yemekhane işletmeciliği

‘ Resmi kurumlar, şirketler ve site yaşam alanları bünyesinde restoran, kafe, yemekhane sistem kurulumu, ürün tedariki, süreç yönetimi ve denetimi hizmetidir. 

Yeme içme sektörü dışında faaliyet gösteren şirket ve kuruluşlar, çalışan ve müşterilerinin kurum içi beslenme konusunu çözümlemekte sorun yaşamakta ve bazen de çözümsüz kalabilmekteler.

 

Genelde bu kurumların restoran işletme ihtiyaçları, kurum dışından kişi ve kuruluşlarla çözümlenmeye çalışılır. Bu tür çözüm ortaklıklarında tatmin edici örneklere rastlamak mümkündür ancak hizmet alımı genellikle sürdürülebilir değildir. Bu durum çalışan ve müşteri memnuniyetsizliğinin yanı sıra itibar kayıplarına da sebebiyet verebilmektedir.

 

İş’te Mutfak İRİS (İyi Restoran İşletim Sistemi) şirket ve kuruluşların restoran işletimi konusundaki sorunlarını çözmek ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

 

” iyi beslenmenin temel tüketici hakkı olduğuna inanan işletmeler için tasarlanmıştır ”

  • Site içi sosyal alanlar, resmi-özel kurumlar ve şirketler bünyesindeki restoran, kafe, kantin, büfe ve diğer mutfaklı işletmelere sistem kurulumu, özel tedarik, rutin denetim ve kapsamlı süreç yönetimi sağlayan işletim sistemidir.
  • Kurum içi mutfaklı işletmelerin, bağlı olduğu kurum veya şirket tarafından bağımsız ve aracısız yönetilebilmesini sağlar.
  • İşletme sahibi veya yönetiminin tüm süreçlerde nitelikli çözüm ortağı, profesyonel yöneticisi ve denetçisidir.
  • İş’te Mutfak, sık rastlanan sektörel sorunlara gerçekçi çözümler üreterek, kolay ve sorunsuz yönetilebilen karlı işletmeler taahhüt eder.
  • İşletmelerin kurumsal değerlerine ve marka itibarına özen göstererek maksimum çalışan ve müşteri memnuniyeti sağlar.
  • Bir işletmenin büyük maliyetler ve kadrolarla sahip olabileceği işletme altyapısını ve hizmetlerini bir arada, etkin ve daha ekonomik sağlar.
  • İş’te Mutfak, işletmenizin özelliğine göre uygun menü ve işletim sistemini belirler. Süreç optimizasyon desteği ile kolay, sorunsuz, ekonomik ve bağımsız yönetilebilir kılar.
  • İş’te Mutfak, tüm gastronomik disiplinleri etkinleştirerek mümkün olan en yüksek tüketici memnuniyeti ve finansal getiriyi mümkün kılar.
  • İşletmeyi tüm genel ve sektörel risklerden korur, geliştirir ve standart kalitede sürdürülebilir kılar.
  • Profesyonel menü yönetimi desteği ile kalite ve karlılık maksimizasyonu sağlar.
  • Ortak satın alma sistemi ile ideal ham maddeyi en uygun maliyetlerle tedarik eder.
  • Kaliteli ve gereken miktarda ham maddeyi, ideal şartlarda kapınıza kadar getirerek, alışveriş operasyon yükünü sonlandırır.
  • Personel kaynaklı sürpriz riskleri ortadan kaldırır, yeni personel istihdamı, eğitimi ve yönetimine etkin ve kesintisiz çözümler sağlar.
  • Acil Şef ve hazır ekipman destek hizmeti ile kesintisiz mutfak hizmetleri taahhüt eder.
  • Fire, atık, israf, fazla porsiyonlama ve benzeri zayiatlara son verir.
  • Envanter, depo ve satın alma suistimallerini önler, denetim altına alır.
  • Aylık, dönemlik işletme maliyet analizi ve detay raporlama hizmeti verir.
  • Personel yemek operasyonunun, ölçeklenebilir ve takip edilebilir bir sistemde yönetilebilmesini sağlar.
  • Beslenme ve gıda güvenliği zincirini oluşturur, denetler. Müşteri şikayetleri, resmi mevzuat yükümlülükleri ve gıda sağlığı risklerini bertaraf eder.
  • Mutfak set üstü ekipmanları, yardımcı malzemeler ve benzeri dayanıklı ürünlerin tedarikini sağlar.
  • Kurumlara, -mutfaklı işletmelerinin ihtiyaçları dışındaki- ofis ikram ürünleri, sarf malzemeleri ve ekipman tedarik hizmetleri sağlar.
  • Teknik destek hizmeti ile iş yeri denetimi, baca temizliği, yangın ve personel güvenliği, haşere mücadelesi ve benzeri destek hizmetler sağlar.
  • Keşif ve Ön Değerlendirme Analizi
  • İş Yeri Üyelik İşlemleri
  • Üye İş Yeri Otomasyon Sistem Kurulumu ve Entegrasyonu
  • Üye İş Yeri Operasyonel Altyapı Kurulumu veya Revizyonu
  • Uygun İşletim Kurgusu ve Menü Seçimi
  • Seçilen Menüye Göre Ürün ve Ham Madde Tedariki
  • Mutfak Operasyon ve Eğitim Desteği
  • Süreç İyileştirme Stratejileri ve Uygulama
  • İş Geliştirme Stratejileri ve Uygulama
  • Kalite – Gıda Güvenliği Eğitimi ve Süreç Yönetimi
  • Periyodik Operasyonel Denetimler ve Raporlama
  • Periyodik Finansal Analizler ve Raporlama
  • İşletmenin niteliğine ve ölçeğine göre kategorize edilmiş dört ayrı menü seçeneği vardır.
  • Menüler arasında ürün değişimleri ve revizyonu imkanı vardır.
  • İşletmelerin mevcut perakende otomasyon sistemi (POS) İş’te Mutfak’a uyumlanır, yoksa İş’te Mutfak POS sistemi işletmeye entegre edilir.
  • Her ay rutin kurumsal prensipler ve kalite kriterlerinde denetim hizmeti ve raporlama özelliği vardır.
  • Her ay periyodik olarak fiili depo-envanter sayımı özelliği vardır. Kayıp-kaçak, fire-atık gibi zayiatları takip eder, zafiyetleri bulur ve sonlandırır.
  • Tüm mutfak ve salon operasyonu, personel bağımlılığından arındırılmış kolay yönetilebilir formattadır.
  • Tüm ön muhasebe işlemleri ve kar zarar analizleri İş’te Mutfak tarafından periyodik yapılır.
  • İşletme yöneticiye muhtaç olmaktan kurtulur. Yatırımcı izlenebilir, ölçeklenebilir ve denetlenebilir, uzaktan yönetilebilen bir işletmeye sahip olur.
  • Her yıl en az iki kez menü değişikliği ve revizyonu yapılır, satış raporlamaları takip edilerek en ideal menü tasarlanır.
  • Resmi-özel kurumlar ve şirketlerin bünyesindeki mutfaklı işletmeler (hastaneler, holdingler, üniversiteler, plazalar ve benzeri işletmeler içindeki restoran, kafe, kafeterya, kantin, büfe)
  • Site-ortak yaşam alanları içindeki sosyal tesisler, restoran, kafe, kantin ve benzeri işletmeler
  • Sezonluk turistik küçük-orta boy mutfaklı tesisler
  • Küçük-orta ölçekli otel, pansiyon ve benzeri mutfaklı işletmeler
  • Yaşlı bakım evleri
  • Finansal zafiyet ve yönetsel zorluk yaşayan küçük ve orta boy mutfaklı işletmeler
  • Alternatif, keyifli ağırlama, sosyalleşme işletmeleri (nargile-oyun salonları, dernekler, çay bahçeleri ve benzeri)
  • Yatılı eğitim kurumları ve öğrenci yurtları bünyesindeki tüm mutfaklı işletmeler
  • Resmi ve özel okullar içerisindeki tüm mutfaklı işletmeler
  • Resmi dinlenme tesisleri ve konuk evleri içindeki mutfaklı işletmeler

Dört farklı standart menü alternatifi bulunmakla birlikte işletmeye özel menü tasarlamakta mümkündür.

1. menü / Kantin, büfe ve diğer küçük işletmeler

 

2. menü / Kafeteryalar

 

3. menü / Kafe Restoranlar

 

4. menü / Alkollü Kafe Restoranlar

İRİS / İYİS nasıl çalışır?