Yeme içme sektörü dışında faaliyet gösteren şirket ve kuruluşlar, çalışan ve müşterilerinin kurum içi beslenme konusunu çözümlemekte sorun yaşamakta ve bazen de çözümsüz kalabilmekteler.
Genelde bu kurumların restoran işletme ihtiyaçları, kurum dışından kişi ve kuruluşlarla çözümlenmeye çalışılır. Bu tür çözüm ortaklıklarında tatmin edici örneklere rastlamak mümkündür ancak hizmet alımı genellikle sürdürülebilir değildir. Bu durum çalışan ve müşteri memnuniyetsizliğinin yanı sıra itibar kayıplarına da sebebiyet verebilmektedir.
İş’te Mutfak İRİS (İyi Restoran İşletim Sistemi) şirket ve kuruluşların restoran işletimi konusundaki sorunlarını çözmek ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.
Dört farklı standart menü alternatifi bulunmakla birlikte işletmeye özel menü tasarlamakta mümkündür.
1. menü / Kantin, büfe ve diğer küçük işletmeler
2. menü / Kafeteryalar
3. menü / Kafe Restoranlar
4. menü / Alkollü Kafe Restoranlar