kurum içi restoran ve yemekhane işletmeciliği

“ Resmi kurumlar, şirketler ve site yaşam alanları bünyesinde restoran, kafe, yemekhane sistem kurulumu, ürün tedariki, süreç yönetimi ve denetimi hizmetidir. ”

Geleneksel toplu yemek sektörü, hızla gelişen kurumsal tüketici ihtiyaçlarına yeterli uyumu ne yazık ki sağlayamamıştır. İş yeri yemeği kavramının, çalışan ile iş yeri arasındaki ilişki kalitesine katkı yapması beklenirken olumsuz etkileri sıkça gözlenir hale gelmiştir.

 

Tedarikçi-iş yeri-personel üçlüsünün aynı anda mutlu olduğu çözümler neredeyse yok denecek kadar azdır. İş yerlerinin dışarıdan toplu yemek hizmeti aldıkları firmaları değiştirme oranındaki yükseklik ve diğer olumsuz tespitler, sektördeki sorunları ve İş’te Mutfak İYİS (İyi Yemekhane İşletim Sistemi) uygulamasına olan ihtiyacı doğrular niteliktedir.

” iyi beslenmenin temel tüketici hakkı olduğuna inanan işletmeler için tasarlanmıştır ”

  • İş yerinde iyi yemek, iş yeri tarafından yerinde üretilen izlenebilir, denetlenebilir süreç disiplini ile mümkündür.
  • İş’te Mutfak sektörel disiplinleri bir araya getirerek tüm iş yeri yemek sürecini, iş yeri tarafından aracısız ve sorunsuz yönetilebilir kılar.
  • İş yeri yemeğini kendi üretmek isteyen fakat cesaret edemeyen işletmelerde hızlı ve etkin çözümler üretir.
  • Resmi-özel kurumlar ve şirketler bünyesinde yemekhane sistem kurulumu, dışarıdan denetimli tedarik, planlama, menü mühendisliği, satın alma, üretim, lojistik, insan kaynakları, gıda güvenliği denetimi ve finansal raporlama süreçlerini iş yeri tarafından sorunsuz ve kesintisiz yönetilebilir kılar.
  • Çalışma şartları ve çalışan sağlığını koruyan samimi iş yeri ve işverenler için tasarlanmıştır.
  • İş yeri toplu yemek alternatifleri içinde en etkin ve sürdürülebilir çözümdür.
  • İş’te Mutfak İYİS yemek üretmez ve satmaz. İş yeri yemek çözümleri ile ilgili, şirketinizin mali danışmanlık veya hukuk danışmanlığı hizmetlerinden farksız, sizinle aynı safta yer alan güvenilir ve şeffaf çözüm ortağınızdır.
  • İş yeri toplu yemek ihtiyacını pratik, güvenli ve ekonomik şekilde çözümler, sürdürülebilir kılar.
  • İş yeri çalışan performansı ve sadakatine fark edilir katkı sağlar.
  • Protein ve karbonhidrat dengesi ideal, iyi beslenme kriterleri ve iş yeri beklentileri göz önünde bulundurularak hazırlanmış alternatifli, yüksek kaliteli gelişmiş menü altyapısına sahiptir.
  • Ortak satın alma sistemi ile ideal ham maddeyi en uygun maliyetlerle tedarik ve bedelsiz teslimat imkanı sunar.
  • Reçeteli, tarifli ve canlı uzman hattı destekli, yemek hazırlık ve üretim altyapısı sağlar.
  • Personelin sürpriz iş bırakmasından kaynaklı risklere karşı, yeni personel istihdamı, eğitimi ve yönetimine etkin ve kesintisiz çözümler üretir.
  • Fire, atık, israf, fazla porsiyonlama ve benzeri zayiatlara son verir.
  • Envanter, depo ve satın alma suistimallerini önler, denetim altına alır.
  • Dönemsel, idari ve mali analiz raporlama hizmeti verir. İş yeri yemek operasyonunu, izlenebilir ve ölçeklenebilir kılar.
  • Beslenme ve gıda güvenliği zincirini oluşturur, denetler, gıda sağlığı risklerini bertaraf eder.
  • Menü kalori hesaplaması ve personel özelliğine göre (beyaz yakalı, mavi yakalı, kahverengi yakalı) porsiyon miktar seçenekleri sunar.
  • İşletmelerin dışarıdan toplu yemek tedarikine, İş’te Mutfak işletim sistemi çerçevesinde süreç yönetimi ve denetim desteği verir.
  • Teknik destek hizmeti ile iş yeri mutfak denetimi, baca temizliği, yangın ve personel güvenliği, ilaçlama-haşere mücadelesi ve benzeri destek hizmetler sağlar.
  • Keşif ve Ön Değerlendirme Analizi
  • İş Yeri Üyelik İşlemleri
  • Altyapı Sistem Kurulumu veya Revizyonu
  • Uygun Menü Seçimi ve İşletim Kurgusu
  • Sektörel Otomasyon Kurulum ve Adaptasyonu
  • İnsan Kaynakları Revizyonu ve Yönetimi
  • Mutfak Operasyon ve Eğitim Desteği
  • Seçilen Menüye Göre Ürün ve Ham Madde Tedariki
  • Tüketici Memnuniyet Değerlendirmesi
  • İş Geliştirme Stratejileri ve Uygulama
  • Kalite-Gıda Güvenliği Eğitimi ve Süreç Yönetimi
  • Periyodik Operasyonel Denetimler ve Raporlama
  • Periyodik Finansal Analizler ve Raporlama
  • Kalite-lezzet-sağlık ve ekonomik beklentilerin en üst düzeyde sağlandığı ve menü mühendisliğinin tüm kriterlerinin uygulandığı menü altyapısı vardır.
  • Üye iş yeri, kendi uygun bulduğu kategorideki menüyü alternatifli olarak seçebilir veya menü planlama yönetimine dahil olabilir.
  • İş yeri ve çalışanlar yemek ile ilgili öneri ve şikayetleri ortak platformda paylaşabilir, geri bildirimde bulunabilirler.
  • Menü kalori hesaplaması ile personel kategorisi ve enerji ihtiyacına göre (beyaz yakalı, mavi yakalı, kahverengi yakalı) porsiyon miktar seçenekleri vardır.
  • Tüm menüler reçetelendirilmiş, yazılı tarif edilmiştir. Aynı zamanda canlı bağlantılı, uzman desteği imkanı sağlar.
  • Seçilen menü planlamasına göre personel kişi sayısı girilerek, o haftanın menüsü için gerekli olan ham madde, ara mal ihtiyacı, miktar ve tutar olarak detaylı listelenir.
  • Ürün kalitesi aynı olmak şartı ile kuru madde oranı, protein-karbonhidrat oranı, porsiyon miktarı ve yemek çeşit sayısı değişkenleri kullanılarak, farklı maliyet aralığında menü seçenekleri oluşturulmuştur.

 

Üç ayrı kategoride menü seçeneği mevcuttur. 

 

Elmas menü / Protein ağırlıklı menüler; Kırmızı et, tavuk, balık ve değerli baklagillerin ağırlıklı kullanıldığı menüler (3 ve 4 çeşit yemek seçeneği mevcuttur).

Platin menü / Protein ve karbonhidrat oranının dengeli kullanıldığı menüler (3 ve 4 çeşit yemek seçeneği mevcuttur).

Altın menü   / Karbonhidrat ağırlıklı, protein ve değerli baklagillerin oluşturduğu menüler (3 ve 4 çeşit yemek seçeneği mevcuttur).

mevcut kurulu mutfağı olan iş yerlerinde;

 

  • Tüm süreçleri iş yeri tarafından aracısız yönetilebilen toplu yemek üretim modelidir.
  • Üye iş yeri başvurusu ile işletmenin ihtiyaçlarına uygun menü ve hizmet şartları belirlenir.
  • Mevcut kurulu olan mutfak revizyonları ve eksikler giderilerek sisteme uyumlu hale getirilir.
  • Üye iş yeri giriş süreci tamamlanır ve İş’te Mutfak kriterleri uygulanarak süreç başlatılır.

 

kurulu mutfağı olmayan iş yerlerinde;

 

  • Tüm süreçleri iş yeri tarafından aracısız yönetilebilen toplu yemek üretim modelidir.
  • Üye iş yeri başvurusu ile birlikte işletmenize uygun menü ve hizmet şartları belirlenir.
  • Mevcut kurulu mutfağı olmayan işletmelerde mutfak altyapısı ve sistem kurulumu yapılır.
  • İş yeri altyapı keşif hizmetleri, proje danışmanlığı ve uygulaması yanında ekipman seçimi ve tedariki desteği de verir.
  • Üye iş yeri altyapı eksikleri ve giriş süreci tamamlanır, İş’te Mutfak kriterleri uygulanarak süreç başlatılır.
  • İş yeri fiziki şartları ve altyapısı iş yerinde mutfak kurulumuna ve yemek üretimine müsait olmadığında uygulanan çözüm modelidir.
  • İş’te Mutfak/İYİS, denetimli – dışarıdan tedarik toplu yemek modeli ile iş yeri yemeği sürecini iş yeri tarafından sorunsuz yönetilebilir kılar.
  • Tüm süreçleri İYİS tarafından kurgulanmış, iş yeri tarafından eksiksiz izlenebilen ve yönetilebilen dışarıdan toplu yemek tedarik modelidir.
  • İş’te Mutfak’ın akreditasyon kriterlerine uygun, düzenli denetlenen toplu yemek üreticisi işletmelerde, alan ve hizmet kiralama yöntemi ile üretilip iş yeri ve çalışanına ulaştırılan yemek hizmetidir.
  • Tüm operasyon, İş’te Mutfak kurumsal menüsü ile İş’te Mutfak ham madde-ara malı kullanılarak yapılır.
  • Tek değişiklik üretim alanının iş yeri dışında olmasıdır.
  • Tüm süreç İş’te Mutfak tarafından planlanır, denetlenir ve raporlanır.

İRİS / İYİS nasıl çalışır?